dinsdag, september 20, 2005

Perspectief

Na al de compleet overdreven hoera-geluiden in de Belgische pers na de festivaloptredens van Arsenal, dan toch eindelijk iemand die de band in perspectief ziet:

`Wat een aanfluiting, die brullende John Roan: "C'mon! Chu Chu Chu!" Wat een vermoeiende corporate Shell-feestenmuziek; nergens is het eigenzinnig of spannend, het is een kwak meelsaus op een zielloze funkmoot. Je kan nog zoveel exotische stijlen in een pan gooien, het blijft smaken naar Vlaams braadvet. En niet uit het frituur van Eddy Wally, dat zou het nog komisch maken. CONCLUSIEIn je i-Pod doen als je naar een sollicitatiegesprek voor sportschoolmedewerker gaat. En boeken als je een partyboat hebt afgehuurd voor een knalfuif. En alleen omdat Snap en Robert Palmer niet meer leverbaar zijn.`

Helaas is het einde van Arsenal nog niet in zicht: nu zal de band ook opgevoerd zorden in - het overigens uitstekende - Six Feet Under.

4 opmerkingen:

filip polfliet zei

Dit jaar al twee keer Arsenal getsjekt, en 't is alsof de meute anderhalf uur naar de zon staat te staren. Een hysterische hype die niet enkel verblindt, maar ook pijn doet aan de oren.

Vincent Romain zei

flutmuziek vind ik het. altijd al gevonden trouwens. de mensen zijn gewoon niks gewoon. zet liever blue brazil van blue note op, daar heb je tenminste iets aan. arse and all, zullen ze bedoelen.

luba zei

toevallig had ik het daar gisteren over op de zaak, het verschil in reacties op bepaalde bands tussen nederland en belgiƫ. naar aanleiding van de reacties die ik her en der lees op lederhosen lucil. haar optreden in petrol antwerpen werd bejubeld, terwijl men er op bazar curieux een beetje onbegrijpend op reageerde.
arsenal is ook zo'n band waarvan ik denk dat ze in nederland nooit zo gehyped zullen worden als hier. terecht natuurlijk, want het is een kutband van heb ik jou daar. mij kan alleen die ene single op wgw bekoren, wat ze nu maken vind ik een volledig de plank misslaande, zouteloze brij. slechte zang, houtenklazenfunk, onsoul en een hoop geschreeuw, geen wol.
maar goed, er zal wel een markt voor zijn zeker?

luba zei

ah ja, en voordat iemand me op mijn recensie van oyebo soul op km wijst: ik was dronken toen ik dat schreef ;-)