zondag, december 04, 2005

Mnmltrance 2


Weer heel wat te beleven in mnmltrance land de afgelopen week.

Dominik Eulberg – Blüten Sind Dem Grossen Schillerfalter Fremd (Traum 67)
De song van de week. Nieuw op Traum en weer elf minuten uiterst dansbare neotrance die vanop een Duitse autobahn door natuurgebied op de luisteraar komt afgestormd. Tijdens beluisteringen in de koptelefoon dacht ik ook constant dat er iemand met een houten balk tegen mijn deur aan het rammen was.

James Holden – Lump (promo)
Dit wordt waarschijnlijk Border Community 12, nu al exclusief te horen op de uitstekende Suck My Deck compilatie van Damian Lazarus. Holden vindt zichzelf opnieuw uit en verkent verder de terreinen die hij met zijn Massive Attack bootleg was ingeslagen. Holden klinkt tegenwoordig meer als vroegere Eulberg, terwijl Eulberg dan weer als vroege Holden klinkt. Vreemd. Op de een of andere manier denk ik ook dat 1) dit nummer een Thom Yorke favoriet zou kunnen zijn en 2) dat dit een perfecte mix zou kunnen geven met ‘Paranoia’ van John Tejada.

Axel Bartsch – Was Bleibt is Die Musik (Speicher 32)
Huidig favoriet van Michael Mayer. Stevig werk zoals we op Speicher mogen verwachten met een dreigende ondertoon en een heel smerige break.

Goldfish & Der Dulz – Ding Dong (Chardronnet Remix) (Kickboxer 03)
Na de voltreffer van Zentex weer prima spul op Kickboxer. Komt traag op gang, maar blijft bedwelmend lang hangen. Mooie cover trouwens.

Fairmont – Gazebo/Gazelle (Border Community 9)
Zelf-evident jazeker. Een van de vijf beste 12" van het jaar. Ondertussen ook Jake Fairleys eerdere Fairmont gehoord op Traum en dat is ook ten zeerste aan te bevelen.

Geen opmerkingen: