zaterdag, maart 18, 2006

Luistervoer

Te moe om veel commentaar te geven, maar hier alvast de singles en lp`s die de afgelopen maand kleurden:

* Booka Shade - Darko (Get Physical)
* The Knife - Silent Shout LP (Rabid)
* Nathan Fake - Superpositions (Border Community)
* Terence Fixmer - Running after time (International Deejay Gigolo's)
* Ellen Allien & Apparat - Floating Points (Bpitch)
* Kaito - Hundred Million Light Years LP (Kompakt) (volg de controverse in de comments :)). Dit vind ik een goede recensie: Resident Advisor.
* Oliver Huntemann - Radio (International Deejay Gigolo's)

.. en natuurlijk James Holden 'At The Controls'.

7 opmerkingen:

OMC zei

Hoe is die Kaito nou?

Esco zei

Lekker. Dromerig, steviger dan Superpitcher maar tegelijk zweveriger en met veel meer trance-invloeden.Heb hem nog geen intensieve luisterbeurt gegeven wegens At The Controls die de aandacht maar blijft opeisen, maar ik blijf hem wel geregeld opzetten. Het verschilt niet echt veel van die laatste LP, maar ik blijf wel geintrigeerd. Meer gefundeerde mening volgt nog :).

Overigens vind ik `Drowning in a sea of love` echt wel goed, alleen moet je even vergeten waar Nathan Fake zijn dj-sets voor staan. Als je dat vergeet en je verwachtingspatroon even uitschakelt, heb je echt wel een goede elektronica-plaat. Hij blijft bijvoorbeeld langer hangen bij mij dan `The Campfire Headphase`.

OMC zei

Ik heb het opgegeven met 'Drowning...'
Snap ook niet zo goed waarom hij deze richting is opgegaan, terwijl hij toch twee ijzersterke troeven in handen had met zijn livesets en zijn Outhouse-achtige stilo. :(

filip polfliet zei

Ieder z'n ding, maar ik vind de nieuwe Kaito echt een tegenvaller van jewelste, om maar niet te spreken van een regelrechte kutplaat. Dit is geen Kompakt waardig. Met goedkope eighties-synths en een reeks doffe beats red je 't tegenwoordig niet meer in de minimale tuin van Eden...

Ofwel ligt het aan mijn promo-exemplaar, aan Kaito's volledig verouderde machinerie, ofwel nam hij één of andere bezopen Sovjet-producer onder de arm voor de mixage. De productie is volledig passé en leent zich nog het best om houtblokken op te klieven. Maar de songs rammelen tot ze uit elkaar vallen.

Kaito reikt zelfs niet tot aan de enkels van Superpitcher, laat staan dat dit ook maar in de buurt komt van eender welke release door het dreamteam op Border Community.

Esco zei

Ha, straffe uitspraken van de Filip. Mooi zo! Ik vind die Kaito echt wel nog te pruimen; ik leg hem nog es op..

Esco zei

OK Filip, herbeluister die plaat. Dit is vet!. Passe productie? Oldskool productie ja! Ik vind het net zo charmant dat het wat gedateerder klinkt.

OMC zei

Ondertussen in neotranceland:

Minilogue - The girl from Botany Bay.
(Niet die b-kant vergeten)