zaterdag, april 08, 2006

2006 wordt officieel hét jaar van de mixcd


...want dit is na Kiki en James Holden alweer een briljante mixcd (met een lelijke cover - wat loopt daar toch altijd mis mee?)

Luciano - Sci.Fi.Hi.Fi 2 (Soma)

Fact 1: Luciano is voor mij genialer dan Villalobos. Ik hou meer van Blind Behaviour dan van Achofa. En de gemiddelde Luciano-remix is altijd beter dan de gemiddelde Villalobos-remix. (Ja het is lente en dan is het tijd voor boude uitspraken - maar ik bedoel, geef me 1 Vilalobos-remix die op gelijke hoogte met die Salif Keita remix van Luciano staat. HA!)

Fact 2: Luciano slaagt erin om een 100% minimal-compilatie in elkaar te steken, zonder de (groot woord in aantocht!) spanningsboog te verliezen. Hulde daarvoor.

Fact 3: Dewe tweede Sci.Fi.Hi.Fi is weer volledig on spot met een pleiade aan voor mij onbekende parels. Was al met die eerste Sci.fi.hi.fi ook het geval. (De ondergewaardeerde editie van Ewan Pearson - lees er hier over.)

Verder even tussen haakjes vermelden dat iedereen nu al op het puntje van zijn stoel moet zitten voor de shows van Ellen Allien & Apparat op 5daysoff (12juli) en 10daysoff (14juli). Simpelweg omdat Orchestra of Bubbles de plaat van het jaar is. Meer daarover op KM (alsook een groot stuk over Nathan Fake en James Holden.)

Dinsdag vertrek ik naar Moldavië, dus dan zet de radiostilte zich weer in.

5 opmerkingen:

OMC zei

Blind Behaviour is een van de slechtste house-albums van de afgelopen jaren. Zo'n teleurstelling. Gelukkig de enige blunder die Luciano ooit heeft gemaakt. :) Kijk erg uit naar die mixcd.

Esco zei

Omar, soms verbaas je me toch hoor. Wat is er in hemelsnaam mis aan Blind Behaviour? Is het te poppy? Check je mail trouwens ;).

OMC zei

Ja bedankt nogmaal. ;)

Te druk, slechte smurfstemmetjes, die verschrikkelijke ballad. Staan precies 1 goed nummer op en dat was al oud. Onbegrijpelijk dat dit van dezelfde man is als Orange Mistake of Alpine Rocket. Kan dus never nooit in dezelfde zin als Alcachofa staan, tenzij die zin is "B.B. is slechte smurfenimitatie van het momument voor de Moderne House dat Alcachofa is." :)

OMC zei

Oh ja, Sascha Funke Boogybytes ahoy. Ben benieuwd, net zo'n debiele hoes zag ik al.

Chente zei

Mee eens, "At the Controls" en "Boogy Bytes Vol.1" waren inderdaad geweldige schijfjes. Kijk dan ook erg uit naar "Boogy Bytes Vol.2".