zondag, september 10, 2006

Luistervoer

1.Het Grote Timbaland Pop-Offenensief

Met stip op 1 FutureSex/Love Sounds van Justin Timberlake.
Een beter geheel dan Justified, meer sex, meer elektro, minder duffe r&b ballads. De sleutel ligt in het midden van de plaat: 'Love Stoned'/'What goes around'/'Chop Me Up'. De bombast van 'Chop Me Up' is 'Cry me a River' met een bboy attitude. Waanzinnig goede popplaat. Beste popster sinds Michael Jackson (1985-1993). Verder ook de eerste helft van Loose van Nelly Furtado (Maneater! Promiscuous!). 2006 is tot nu toe Timbo's jaar, na een tijd Neptunes-dominantie. Beide platen deden me dan ook maar weer eens teruggrijpen naar Miss E.. So Addictive van Missy Elliot, One In a Million van Aaliyah en Vol. 2 Hard Knock Life van Jay Z. Nostalgie!

2. Dubstep dubstep dubstep

Mijn voorliefde voor drum'n'bass komt terug in gemuteerde vorm. Ik kan dubstep veel meer trekken dan grime (op de occasionele Wiley, Dizee Rascal en Kano beat na dan) omdat het een ding weglaat: de geforceerde driedubbele-knoop-in-de-tong raps, die mij altijd zo vermoeien. Dubstep gaat dan ook doen wat grime nooit kon doen: doorbreken in Europa. Ook hier weer een absolute nummer 1: The World is Gone van Various Production. Nu-folk meets Massive Attack (anno Bristol 1997), Portishead en Amit. Nog claustrofobischer: Burial's debuut (Burial) en Boxcutter's Oneiric. Mijn favoriete hoofdtelefoonmuziek van dit moment.

3. De herontdekking van de zomer

Discovery van Daft Punk. Na de triomftocht op Pukkelpop staat deze plaat weer bijna dagelijks op. Ik vind hem eigenlijk beter dan Homework.

3. Jacques Lucont
Onder invloed van mijn vriendin (en de James Holden remix van Get Together) ben ik Confessions on a Dancefloor van Madonna heel wat meer beginnen te appreciëren. Niet zozeer kwaliteit maar herinneringen spelen hier een rol denk ik.

4. Compilaties allerlei
Kompakt Total 7 (beste Kompakt Total ooit, zonder competitie), Fabric 29 (Tiefschwarz), Fabric29live (Cut Copy), Dr. Lektroluv 7.

5. Single
Christina Aguilera - Ain't no other man.

12 opmerkingen:

Fire in the Mind zei

kan het uiteraard niet eens zijn met nummer 1 :-) maar what goes around is echt wel een heel goei nummer. maar als de timba-nummers op zijn is het ook gedaan met de plaat. ik had er echt veel meer van verwacht

still dirrty van aguilera is trouwens ook de moeite. :-)

OMC zei

Discovery was altijd al beter dan Homework. :)

Total 7 is nu besteld.

Er is nu ook een live Lectroluv mixcd en die kickt helemaal keihard en rechtvaardig.

Ludo zei

ik heb juist net Burnin' van Homework ontdekt. (een single die me vroeger niet echt was opgevallen)

Die plaat van Burial is wel lekker wazig :)
(en de ambient interludes zijn ook niet gek)

Esco zei

Er is nogal wat controverse rond die mixcd van Dr. Lektroluv. Andere dj's geven zo'n mixen namelijk gewoon gratis weg ipv te verkopen. Heb hem hier liggen, maar moet nog eens luisteren.

OMC zei

"Andere dj's geven zo'n mixen namelijk gewoon gratis weg ipv te verkopen."

Huh? Is toch niet anders dan Live At The Liquid Room of zo?

Esco zei

Ik had het op deze rake comment van Lady Aida op Rebelbass:

(scroll een beetje naar beneden)

http://www.vpro.nl/weblog/archives.jsp?maps=14605939&magazines=14605941&archives=29188771

Guuzbourg zei

Timberlake sluit nogal matigjes af, maar de eerste vijf nummers, gofferdegoffer wat een elastieken, gedurfd minimale future-pop zeg. Dat nummer met Three 6 Mafia had ook niet zo gehoeven van mij. Las net op Stylus wat ik zelf ook al dacht en vond: Justified is de beste plaat die Michael Jackson nooit heeft gemaakt, terwijl deze nieuwe T'lake/T'land de beste plaat is die Prince nooit heeft gemaakt. Verwijzingen naar Controversy, naar The Time, naar de purperen roede, geweldig hoor

Guuzbourg zei

Trouwens, de James Holden-mix van Breathe on Me (van Britney) is stúkken beter dan zijn Madonna-mix, sterker: de Madge-bewerking is een flauw doorslagje van de meesterlijke Britney-verbouwing

OMC zei

Volgens mij heeft Holden zich bij Madonna ingehouden aangezien die full-on Holden vs Britney wazigheidsmachine nooit is uitgebracht.

Mathias die link werkt niet.

Guuzbourg zei

Holden vs Britney nooit officieel uitgebracht? Ik dacht op de bonus bij My Prerogative (die greatest hits compi), of was het nu op B in the Mix (remix- en leftover-compi). Daar kan ik me trouwens zomaar in vergissen. Evengoed is die Britnie-verbouwing superieur aan de Madonna-mix

Esco zei

@ Omar; probeer nog eens, hij werkt hier wel degelijk. aan de 3v12 site wordt nog altijd gesleuteld, vandaar misschien de problemen.

@Guuz; ik hou heel erg van dat nummer met 36maffia. perfect gedoseerde bombast! ik vind het bijvoorbeeld een beter nummer dan die samenwerking met TI.

Ivm Holden; zijn website vertelt ons dat de Britney remix `unreleased` is. dat dacht ik trouwens ook, want heb die song voor het eerst van zijn officiele website gedownload; daar had ie de track namelijk opgezet toen Britneys label die weigerde wegens `te experimenteel`.

Discogs meldt trouwens een 12inch met een nieuwe Holden en Nathan Fake remix op een voor mij onbekend label. Iemand die al gehoord?http://www.discogs.com/release/782397

Chente zei

Kompakt 7 is inderdaad een geweldige verzamelaar!