woensdag, januari 11, 2006

Een liberale midlife-crisis

* Dag Allemaal: "Je bent 46. Dan durft een man wel eens last te krijgen van een midlifecrisis?"
Rik Daems: ,,Daar heeft onze scheiding absoluut niets mee te maken.''

* Daems even verder in het 'openhartige' interview: ,,Sinds ik geen minister meer ben, heb ik net méér tijd voor mijn gezin. En nu zeg jij natuurlijk: 'Dan heb je ook meer tijd om kwaad aan te richten in je huwelijk'.'' ( lacht )

* Een dag later volgt het bericht dat Daems ("de bestrijder van het sociale profitariaat") een kind verwacht bij een voorvechtster van het sociale profitariaat, PS-politica Sophie Pécriaux (zie foto).

* Ook Herman De Croo is onder de indruk van het vrouwelijk schoon bij de PS. ",,Tegenwoordig kijk ik vooral naar links in het parlement.''

* Bij de PS zijn er tenminste nog romantici: ,,Elio Di Rupo heeft vooral oog voor het menselijke aspect van het verhaal'', aldus PS-woordvoerster Florence Coppenolle. ,,Hij ziet niet in waarom dit liefdesverhaal een politieke invloed moet hebben. Het is in de eerste plaats een prachtig romantisch verhaal.''

Tot zover de Belgische politiek...

1 opmerking:

Martijn zei

Na die 'roze balletten' hysterie betekent dit volgens mij dat de situatie momenteel volledig genormaliseerd is in België. Er wordt zelfs actief gewerkt aan verbetering van de Waals-Vlaamse betrekkingen!

In Nederland hadden we ook zulke combi's: Bram & Neelie, Rob Oudkerk & de heroïnehoeren, Ad Melkert & de SM-kelder en Pim Fortuyn & de Marrokaanse boys. En dan is er natuurlijk nog Lubbers, die alles pakte wat hij pakken kon (en nog wel meer ook, gezien zijn korte VN carrière.)