zondag, januari 29, 2006

Tussen de mazen van het net (I)


Tijd voor weer een categorie op Circus Beckman: lp's - ep's die niet binnen de gangbare hipster-termijn besproken worden.

Eerste in de rij is deze Im Dubraum Teil 2 van Triola, verschenen op Kompakt in oktober 2005.
Triola is het semi-ambient project van Jörg Burger (ook de man achter The Modernist en Bionaut) en deze EP levert prozac-house remixes van het in 2004 uitgekomen album Im Funftonraum.

De eerste remix-EP van die cd was verantwoordelijk voor de huiveringwekkend mooie Wignomy Brothers remix van 'Leuchtturm' - een terechte 'hit' die op zowat iedere zichzelf respecterende minimal-verzamelaar stond (Kreucht & Fleucht, Today, Fabric 24).

Even grote klasse is hier niet te vinden, maar desalniettemin is dit een uitstekend uitgebelanceerde EP geworden. The Modernist zorgt voor een disco-house remix van 'Unland', die in de buurt komt van grofkorrelige Metro Area, maar dan met een snellere Lotterboyz-baslijn. Dettinger levert een van zijn zeldzame klassieke ambientremixes af, in dit geval van Triola's 'Ral 7035'. Dettinger klinkt meestal als een observator van het tikken van de tijd en dat is hier gelukkig ook weer het geval. Klasse.
Maar de track die het dichtst bij het 'Dubraum' komt, is de remix die de Deen Mikkel Metal uit zijn mouwen schudt; zijn remix van 'Ag Penthouse' klinkt als een vingeroefening voor zijn meer dan uitstekende Kompakt-debuut-LP Victimizer (uit deze maandag) en is een sofa-surfer van jewelste. Rhythm & Sound meets Superpitcher. De Bus remix van Neuland is een doordeweekse ~scape-plaat, niet meer, niet minder.

Ideale zondagavond-ep.

Geen opmerkingen: