dinsdag, augustus 16, 2005

Gattaca (2)

... was dan toch niet zo goed. Het was ruim zeven jaar geleden dat ik de prent gezien had - en in mijn verbeelding ging de film mythische proporties aannemen. Smaken veranderen...

5 opmerkingen:

luba zei

ik ken het. ik vond het al vreemd dat je dat de beste film ooit gemaakt vond. want dat is natuurlijk blue velvet.

ik had overigens hetzelfde met national lampoon's animal house. op mijn 12e eens gezien in het gezelschap van mijn retecoole oom p. en mijn broertje e., daar dan jaren op geteerd (te pas en te onpas de 'toga-toga'-scène memorerend (ook al omdat die gebruikt werd in de herkenningstune van de wilde wereld (of was het een ander programma? het was in ieder geval van fons en lotje op de vpro hilversum 3 woensdagmiddag))) (ja, 3 haakjes, ja. even rebelleren tegen mijn oude baantje), en vervolgens 15 jaar later nog eens bekeken - voor de helft dan, want werkelijk te slecht voor woorden.
wijsheid, jaren en zo

Vincent Romain zei

'beste films aller tijden' moet je gewoon meerdere keren gezien hebben. overigens is de beste film aller tijden natuurlijk gewoon apocalypse now :-)

theo zei

beste film allertijden is Altered States. period. gelukkig veranderen smaken. anders zou ik nog steeds luisteren naar slechte hairmetal. al heeft dat ook wel weer iets.

Esco zei

wijsheid, jaren en zo

ik kom er wel!

Martijn zei

Berste film allertijden is gecombineerde titel voor Imamura's The Ballad of Narayama en Kaurismäki's The Match Factory Girl.

Het enige goede aan Gattaca is de vormgeving. Verhaaltje is heel standaard.