vrijdag, maart 30, 2007

The Field - From Here We Go SublimeEn? Wat vinden we ervan?
Pitchfork geeft een negen en is laaiend enthousiast. Beweringen als "despite its nods to house and techno, Sublime is really an extension of the best ambient electronics of the last decade or so, especially Gas, a project of Wolfgang" gaan wel ver, maar 'Over the ice', 'Every Day', 'Silent', 'Mobilia' en 'The Deal' komen wel dicht in de buurt. Maar het klinkt wel HEEL erg als Kaito natuurlijk.

EDIT Zaterdagavond 31 Maart:

Vergeet het. Net zoals bij zoveel andere memorabele platen, valt het kwartje pas iets later. Het was nog eens heel lang geleden dat ik bijna gedwongen werd om naar een plaat te luisteren. Maar 'From Here We Go Sublime' zuigt je volledig naar zich toe. Verslavende plaat om 's nachts te dolen (maar waarschijnlijk ook om op een zomeravond op het gras te dansen.)

11 opmerkingen:

OMC zei

Ik was sceptisch na zulke juichverhalen maar er staan wel wat neotrance juweeltjes op (moet nog even wat meer luisteren om de titels te kennen, maar vooral in dat middenstuk.) Maarrrr, wel typische dat Jesse Somfay als ref. in die recensies wordt genegeerd.

Esco zei

Misschien, maar Somfay is wel veel minimaler dan The Field bijvoorbeeld.

OMC zei

Nog minimaler dan The Deal?!? :)

Esco zei

Ja, komaan, natuurlijk :).

Ik ben trouwens he-le-maal mee met de plaat. Ik weet niet of dat te maken heeft met het feit dat ik in slaap ben gevallen met deze plaat op repeat in de hoofdtelefoon :), maar alles klopt gewoon nu.

Heimische Gefilde heb ik opgegeven; dé Eulberg-knaller wordt trouwens toch gewoon 'Bionic' - 10 nieuwe tracks op Cocoon.

OMC zei

Bionic is ouddddd man (maar wel goed, alleen niet zo goed als wat er allemaal op H.G. staat. :)

Ik ben ook in slaap gevallen de eerste keer met The Field, dat is altijd een aanbeveling. Klonk fantastisch.

Esco zei

Oud? Hoe kan dat nu? Ik heb het over 'Bionic' - het album dat uitkomt op Cocoon he? Hij vertelde me gisteren (in een ronduit hilarisch telefoongesprek :) ) dat hij er nog aan het sleutelen was.

En The Field.. heb vandaag nog bijna naar niets anders geluisterd.

Esco zei

Wat een plaat...

OMC zei

Oh haha...ik dacht Bionic de track.

Fire in the Mind zei

jij vindt heimische gefilde niet goed? wat ben jij voor een heaumeau zeg? :-)

Esco zei

1. Probleem van het referentiepunt. Ik vind hem wel goed, maar niet zo goed als Fauna en Flora.

2. Ik heb bijna al de tracks al eerder gehoord. Heimische Gefilde voelt daarom niet echt aan als een echt 'album'; zeker niet met die vogelintermezzo's.

3. The Field is taking over :).

Fire in the Mind zei

vogelintermezzo's? dat zijn songs man! :-)

the field is overigens smullen van begin tot eind.